რაჭა-ლეჩხუმში გასტრონომიული ტური გაიმართა
საქართველოს ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაციის ორგანიზებითა და გერმანიის საერთაშორისო თანამშრომლობის საზოგადოების (GIZ) მხარდაჭერით რაჭა-ლეჩხუმში გასტრონომიული ტური გაიმართა. ინფორმაციას ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაცია ავრცელებს.
მათი თქმით, ტუროპერატორების, ჟურნალისტებისა და ფოტოგრაფებისგან შემდგარი 20 კაციანი ჯგუფი ამბროლაურისა და ცაგერის მუნიციპალიტეტებს ეწვია.
ტურის მონაწილეებმა ჭრებალო და ღვირიში მოინახულეს. ჯგუფის წევრები ეწვივნენ ღვინის ქარხანას, სადაც რაჭული ღვინის დეგუსტაცია გაიმართა. ტურის ფარგლებში მოეწყო ადგილობრივი კერძების მასტერკლასი.
ტუროპერატორებმა და მედიის წარმომადგენლებმა საოჯახო ეთნო მუზეუმი დაათვალიერეს, მოინახულეს ღვირიშის ჩანჩქერი.
გასტროტურის მიზანია ადგილობრივი სამზარეულოს წარმოჩენა, ადგილობრივი მეწარმეების/ოჯახების ხელშეწყობა, შიდა და საერთაშორისო მოგზაურთა ნაკადის გაზრდა რეგიონში, აგრეთვე „გემო-ფესტისთვის“ მომზადებული ტურისტული ინფრასტრუქტურის, საოჯახო სასტუმროებისა და კვების ობიექტების პოპულარიზაციაა.
ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაციის ორგანიზებით, გასტროტურიზმის ხელშეწყობის მიზნით, პირველად რაჭაში, აგვისტოში „გემო ფესტი“ გაიმართა. პროექტის ფარგლებში ფესტივალი სხვა რეგიონებშიც გაიმართება.